IOS IKEv2 VPN over LTE does not work anymore

IOS IKEv2 VPN over LTE does not work anymore

IOS IKEv2 VPN over LTE does not work anymore

SOLVED
I'm a Contributor Level 1

IOS IKEv2 VPN over LTE does not work anymore

I’ve read the recent posts about people affected by usage NordVPN complaining, but in my case, it’s my personal network and my internal users.

 

I’ve ran through the preliminary details and it appears that the phone is initiating a direct IPV6 tunnel that’s superseding the device’s routing table and not allowing the device to use the IPv4 or IPv6 gateways provided by the VPN tunnel (our IPSec tunnel is dual-stack) which are provided by the device’s routing table.

 

What’s up with this?

 

Any recommended IOS profile tweaks to push down?

Accepted Solution

Re: IOS IKEv2 VPN over LTE does not work anymore

Solved by Moderator

Hey everyone!


A little bit of an update for this. Smiley 

 

For Apple devices: 
Apple has released the latest iOS 12.0.1 software which may resolve issues for certain remote/VPN Apps using the IPv6-only connections.

 

If you’re experiencing this issue, please update to iOS 12.0.1 (or newer) and test again.


A possible workaround for Android devices only:
Modify the APN “ltemobile.apn” to IPv4 instead of the default IPv4/IPv6 in the phone settings, under Wireless & Networks - Cellular Networks - Access Point Names.

 

Power cycle the device and test the VPN connection again.


If the issue persists, please note the date and time of the failure and let us know so we can send you a PM to look closer into this with you.

View solution in context
121 REPLIES 121

Hey @jsdecarie

 

I'll send you a PM so we can take a look at this with you.

 

Talk to you soon!



I'm a Participant Level 2

Hello, I am unable to use my VPN while on the Fido Network (LTE). Is it possible to look into my account and block all iPV6 traffic in my account? my work VPN only works over standard iPV4. Thank you for getting back to me

Hey @mountainsofsnow. Welcome to the Community and congratulation on your first post.

 

We can certainly take a closer look at that with you. We'll be sending you a PM shortly. 

 

Talk to you soon. Smiley 



I'm a Participant Level 1

Hi there, 

this is Luca. I have a same problem as this thread posted.. my device is IPHONE X  and system like 12.02 or higher. Can you please help me to fix this situation? Cause I want to use VPN to do some work! By the way, I’m useing Nord VPN! Looking for ward for your reply!

I'm sending you a PM @luka-zhang, we'll look into this! 



I'm a Participant Level 1

I have the same problem. Can you please help me? Thanks

Hey @Pappu54 Welcome to the Community. We're glad to have you with us! 

 

We'll be sending you a PM so we can take a closer look at that.

 

Talk to you soon!



I'm a Participant Level 2

Hi , I’m having the exact same issue.  

Can I please get assistance via PM?

If possible in French, it would be great !

Thanks!

Absolutely! 

 

Sending a PM your way now @Sonia8 .



I'm a Participant Level 2

 I didn't get any email yet to help me solve my problem - Can you please send me a PM ? English is fine - I need help urgently. Thank you!

Hey there, 

 

Sorry about that. I sent you a PM Smiley



I'm a Participant Level 3

I'm having similar issue with vpn and lte

Hey @logicallayer 

 

Welcome aboard the Community!

 

I'll send you a PM so we can look into this with you.

 

Talk soon Smiley

 



I'm a Participant Level 1

Hi @FidoSaira.  I’m having the same issue. Can you help?

Hey @karter

 

I'll send you a PM so we can take a closer look into this together. Smiley 

 

 



Hey everyone!


A little bit of an update for this. Smiley 

 

For Apple devices: 
Apple has released the latest iOS 12.0.1 software which may resolve issues for certain remote/VPN Apps using the IPv6-only connections.

 

If you’re experiencing this issue, please update to iOS 12.0.1 (or newer) and test again.


A possible workaround for Android devices only:
Modify the APN “ltemobile.apn” to IPv4 instead of the default IPv4/IPv6 in the phone settings, under Wireless & Networks - Cellular Networks - Access Point Names.

 

Power cycle the device and test the VPN connection again.


If the issue persists, please note the date and time of the failure and let us know so we can send you a PM to look closer into this with you.



I'm a Participant Level 1

I'm still having this issue with IOS 12.1.4 on my 8+, would love to be able to use my VPN again

 

 

Hey @momo111,

 

I'll send you a PM to look into it with you!

 

Talk soon.

 

 



I'm a Participant Level 1

Hello, I'm having a very similar issue but it's more to do with accessing a security camera app. Please help. I'm on iOS 12.1.4. Worked fine for a long time. Sometime in early-mid 2018, it stopped. Can access fine via WiFi.

 

Thank you. 

Hey @andrejmedo

 

We can definitely check that out together. 

 

I'll send you a PM shortly Smiley 



I'm a Participant Level 2

Hi,

 

I have the same issue, can I please be contacted in private to resolve it?

 

Thanks