Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Reply
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

I successfully activated my new Fido SIM online, but when I put it in my new phone, it says 'No Service'. Now I'm stuck because my old SIM is inactive and my new one isn't working. I can't make or receive calls and mine is the only mobile phone in the house. Could someone please advise me what to do as I can't call Fido for help?

Flag this to a Moderator
Message 1 of 13
439 Views
Highlighted

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hello @GG82,

 

Try restarting the phone again and even takeout the SIM card and put it back in and see if it helps. If you are still not able to get service you will have to reach out yo Fido either through live chat or on social media you can get that information here.



Flag this to a Moderator
Message 2 of 13
329 Views
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hi @KAPABLE-K,

 

Thanks for your feedback. I tried doing that a few times before I typed my post and it's still not working. I also did the same thing in an older iPhone and it eventually started working in that phone, so at least I can make and receive calls on one phone. I'm not sure why it's still not working on the iPhone I want to use.

 

Flag this to a Moderator
Message 3 of 13
321 Views
Highlighted

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hey @GG82,

 

Were you able to get it working on the new iPhone?

 

Why did you change it in the first place? Was the old one doing the samething? I'm thinking maybe there is a problem with that pones SIM reader.



Flag this to a Moderator
Message 4 of 13
280 Views
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hi @KAPABLE-K,

 

It's still not working in the newer iPhone.

 

I was given the 7Plus when a friend upgraded to a newer one and it was working for her. My old SIM didn't work in it, so I troubleshooted on the Apple Support website. It suggested my SIM might need to be updated to work in the newer iPhone. I called Fido, explained the situation, and the Customer Service Rep agreed that I needed to upgrade to a new SIM card. So the old SIM worked in my iPhone 6 and 7Plus and the new one works in my iPhone 6, but not the 7Plus. So the SIM card wasn't the issue.

 

I called Apple Support yesterday and nothing that the Rep suggested worked, so I'll have to call them back today. It's very frustrating because I've never had a SIM card not work in a phone.

 

Thanks for checking up on my issue Smiley

Flag this to a Moderator
Message 5 of 13
266 Views
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Sorry @KAPABLE-K, I meant to type my old SIM worked in my iPhone 6, but not the 7Plus, and it's the same with my new SIM.

Flag this to a Moderator
Message 6 of 13
265 Views
Highlighted

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hey @GG82,

 

Which provider was the iPhone with that was given to you? Maybe it is locked to the previous carrier if it's not from Fido.

 

I was doing a bit of digging around and came across this.



Flag this to a Moderator
Message 7 of 13
252 Views
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hi @KAPABLE-K,

 

The iPhone was with Rogers and the first thing I asked my friend to do was call them and unlock the iPhone, when my old SIM card didn't register in it. She rang them and was told it wasn't locked.

 

Thanks so much for your help! I checked out the link and unfortunately the model number on the 7 doesn't match any of the model numbers on the website.

 

I really appreciate you doing a bit of digging around!

 

I'm about to schedule a callback with Apple Support.

Flag this to a Moderator
Message 8 of 13
242 Views
Highlighted
Moderator
Moderator

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hey @GG82

 

You've mentioned

So the old SIM worked in my iPhone 6 and 7Plus and the new one works in my iPhone 6, but not the 7Plus.

This could still be SIM related. That said, have you had the chance to try a non-Fido SIM card in your iPhone 7 Plus as well? This would help you narrow it down a bit.

 

Also, if your friend was not the original owner of the device, it would be a good idea to check the status of the IMEI, using this link

 

Let us know how it goes with Apple support so we can follow up Smiley



Flag this to a Moderator
Message 9 of 13
221 Views
Highlighted
I'm a Contributor Level 1
I'm a Contributor Level 1

Re: Activated new Fido SIM online and it says ‘No Service’ on my phone.

Hi @FidoSaad,

 

Thanks for your help and suggestions. I really appreciate it!

 

Sorry, when I typed 'So the old SIM worked in my iPhone 6 and 7Plus and the new one works in my iPhone 6, but not the 7Plus,' that was a typing error and my next message to Kapable-K explained that.

 

What I meant to type was the the old and new SIM work/worked in the iPhone 6, but neither of the SIMs work/worked in the 7 Plus. So that made me think it wasn't a SIM issue.

 

I haven't tried a non-Fido SIM card as my husband is with Fido too and our neighbours are socially distancing, so that option won't work for now. 

 

The link you sent was a big help because my friend was the original owner (as she bought the 7 Plus brand new), but she did lose the phone, reported it as lost and then found it in her basement! I typed in the IMEI and it came up as blacklisted! I Googled what to do and it said to contact my carrier, or have her call hers, to get it unblocked. Do you know if Fido can unblock it, or does she have to call Rogers and they do it?

 

Apple Support ended up escalating my issue as none of the troubleshooting suggestions worked, and I've spoken to 3 different Support Techs! They think it's an issue with the phone as they've had a lot of the same issues reported with the iPhone 7 and 7 Plus (phone saying 'Searching' or No Service' even when there's an activated SIM card in the phone). They want to get it sent for repairs and are in the process of organising that. I'm getting a callback tomorrow. 

So now I'm not sure if I should go ahead with the repair? I'm going to try and get the phone unblocked as quickly as I can in case that's been the issue the whole time.

 

Once again, thanks for helping me and following up on my issue 😊

Flag this to a Moderator
Message 10 of 13
210 Views