VVMP MMS Edition Bug

VVMP MMS Edition Bug

VVMP MMS Edition Bug

I'm a Contributor Level 1

VVMP MMS Edition Bug

Hello Everyone,

 

I subscribe to the Visual Voicemail Plus feature, the MMS version. I recently had it enabled and am experiencing a qwirky but very annoying bug. I called Fido but the CSR's that I spoke to were unable to help me. Here is what happens. Lets say I get a voicemail message from phone number 416-555-1234 and they leave a message saying "Test 1234". Within about a minute I will receive the following MMS message:

 

"<Subject: New Wireless voicemail message>

(a "play" icon that will play the message)

From : 4165551234, Sep 17, 2012, 07:55:58, 6 sec.

 

"Test 1 2 3 4."

 

To listen to your Wireless voicemail message click on the attachment."

 

This is the whole message. Works perfectly, exactly how I would expect. I can read the text transcription of the message or touch the "play" icon within the MMS message to hear it. Now, exactly two hours later (right down to the exact minute) I will receive a second message but this will be an SMS and not a MMS message. It will contain:

 

"4165551234

Mon, 17 Sep 2012, 19:55:58

 

"Test 1 2 3 4."

 

Please call into your voicemail mailbox to listen to your message."

 

This second SMS message, that always arrives exactly two hours later, will always contain the same information as the first message. Why am I getting it? How do i stop it? It is quite annoying when you get a lot of voicemails like I do because it can be confusing and clutters my text messaging. I have tried using my standard phone (a factory unlocked Galaxy S2 GT-I9100) and using my Fido branded phone (I dont know the exact model but it is a very basic Motarolla dumbphone I picked up for about $50 as a backup phone). Since the same problem occurs on both a Fido and non-Fido phone I am reasonably sure it is not related to my phone(s). Any help would be appreciated. Thank you,

 

David

40 REPLIES 40
I'm Helpful Level 1
I'm Helpful Level 1

I have the exact same problem too. Left a voicemail to myself last night to test.

I'm a Contributor Level 1

So I called Fido and told them about this problem. The agent agreed this was not normal and reset my voicemail by removing it off my account and then adding it again.

 

This did not help. I still have the same problem. So a voicemail reset is not the solution. 

 

Anyone else have a solution? Fido Employees?

I'm Helpful Level 1
I'm Helpful Level 1

Any updates on this? Still have an issue...

Community Manager


@ceo wrote:

Any updates on this? Still have an issue...


Hi ceo,

 

Unfortunately we don't yet have an update. I will post them as soon we receive news.

 

I'm truly sorry for the delay. 



Hi everyone,

 

This issue has been resolved. Please let me know if you still have issues.

 

Please accept our apologies for this.



I'm a Contributor Level 1

I can confirm that the issue I described in the original post of this thread has been resolved for me. It has been a couple weeks now since I have received any duplicate notifications.

Glad to hear.



I'm a Contributor Level 1

Yeah, same here. I essentially no longer get the text message at all. I still get the MMS with the transcript and audio file, but the SMS that followed 2 hours later is no longer coming in at all. Not the ideal solution but one that will be less annoying at least. (Ideally the SMS and MMS would still be coming in but at the same time).

 

Thank-you FidoStephen and FidoJudhy for sorting this out.

I'm a Participant Level 1

I just signed up for this (Aug, 2013) and I am getting the MMS with the voicemail and then the SMS 2 hours later.

 

Is this bug fixed?

 

If so, I've called into Fido and they have re-set my VVM. Is there someone in particular I should speak to, or a 'key phrase' to point the CS rep to the solution?

I'm a Contributor Level 1

Hey n8nu,

 

This problem was resolved for most of us, but did take several (six) months. I suggest you read through the posts in this thread (if you haven't already) as I detailed my journey quite extensively in the thread. The short of it is that a "reset" on the VVM didn't help, nor is it a SIM issue or a phone problem. 

 

I don't know what they did to fix the problem in the end, but I no longer receive the SMS message 2 hours later, or ever. I just get an MMS with both a transcript and audio file of my voicemail.

 

But have a read through the thread.

 

Good luck.

I'm Experienced Level 3

Indeed it has been. I noticed my messages are recieved literally instantly now. Awesome!

I'm Helpful Level 1
I'm Helpful Level 1

Any updates on this issue? Is there a master ticket for the problem? I still have symptoms described by the original poster.

Community Manager

Thanks for letting me know. I am trying to get an update on this. Will post when I receive one.

 

Sorry this is taking so long.



I'm Helpful Level 1
I'm Helpful Level 1

@FidoStephen: Thank you for the progress update.

I'm a Contributor Level 1

I am having the exact same problem.

 

I don't mind getting the text message but do mind that it comes in 2 hours later.

 

I think the SMS can be useful if you are outside the country, as that way you can receive your messages without having to dial in.

 

But it's fairly annoying if it's two hours late.

 

Any info or aid would be greatly appreciated.

Are you still experiencing this issue?


I'm a Contributor Level 1

Hi FidoStephen,

 

I am definitely still having the problem. Everytime someone leaves a voice message I get the MMS right away and then 2 hours later I get a SMS with the same info. Any solutions?

I'm a Participant Level 1

I have the same problem.

Community Manager

Hi Twinge,

 

First time I've heard of this, thanks for letting us know. I have flagged this to a support team for investigation. Should they require more information, I will send you a private message (you can find them at the top right of this page - looks like an envelope).

 

@ community - has anyone else experienced this with VVMP?



I'm a Contributor Level 1

Hello FidoStephen,

 

The issue is still ongoing and I have not yet been contacted by anyone on your support team. I found the model number of the Fido branded phone I tested with and it is a "MOTO W233 Renew". I also was able to test this weekend with a Fido branded iPhone 3gs and had the same results as with my Samsung and Fido W233 Renew. I searched these forums and the web and found no one else experiencing the same issue. It has been over two weeks now, any idea on what kind of timeframe I may be looking at to get this issue resolved? Thanks,

 

David